W-D > Články > Rozhovory >

Rudi Pichler |Legendární vinař z Wachau

01.07.2024 |
Rozhovory

Weingut Rudi Pichler existuje již od roku 1731 a patří mezi špičkové výrobce v rakouském regionu Wachau. Vlastně jde o nejstarší vinařskou rodinu ve Wachau. S radostí jsem přijal pozvání od jeho importéra do ČR Michala Zazvonila ze společnosti Víno & spol. vydat se za tímto legendárním vinařem na degustaci nového ročníku jeho vín a připravit pro čtenáře časopisu WINE & Degustation zajímavý rozhovor.

Vinice Rudiho Pichlera najdete v okolí měst Joching, Wösendorf, Weißenkirchen a Mautern. Vinařství hospodaří na 15 hektarech a vyrábí mimořádně plná bílá vína. I přesto, že se jedná o relativně malé vinařství, mají poměrně rozsáhlé portfolio vín. Kromě pro Wachau klasických odrůd Grüner Veltliner a Riesling pracuje Rudi Pichler velmi sofistikovaně také s odrůdami Rulandské bílé a Veltlínské červené.

Kromě nádherných vinic v mimořádných a slavných polohách stojí určitě za vidění i moderní budova vinařství, která byla slavnostně otevřena v roce 2004. Rodina Rudiho Pichlera díky ní získala možnost vyrábět svá vína v opravdu ideálních podmínkách. 

Celý rozhovor najdete ve vydání WINE & Degustation 6/2024, které je možné zakoupit ZDE.


Partneři

Aktuální číslo

Předplatné


PřihlášeníRegistrace

Přihlášení uživatele

Pro přihlášení na web zadejte svoje uživatelské jméno a heslo. Přihlášení platí i pro weby časopisů Yacht a WINE & Degustation.

Zapomněli jste heslo?

© YACHT s.r.o. | Všechna práva vyhrazena