W-D > Články > Degustace >

Nejlepší vinice Rakouska |ÖTW Single Vineyard Summit 2024

18.10.2024 |
Degustace

ÖTW Single Vineyard Summit se poprvé uskutečnil v roce 2003, kdy bylo asi deset odborníků pozváno na necelý den trvající degustaci. O dvacet jedna let později se akce rozrostla do pětidenního formátu s více než 100 místy v každém půldenním degustačním bloku. Po pět dní tak letos světoví kritici, novináři, sommelieři a další odborníci z celkem 26 zemí světa ochutnávali více než 600 vín z jednotlivých lokalit před jejich uvedením na trh. Malebný zámecký park v Grafeneggu hostil tuto nejznámější rakouskou degustaci již po jedenácté.

A nešlo jen o degustace a hodnocení vín, skupina pozvaných mezinárodních odborníků měla i velmi  intenzivní večerní program plný nových aktuálních informací o rakouském vinařství a setkání se zástupci vinařů jednotlivých regionů. Tato nádherná oslava rakouského vinařství a jeho nejlepších vinic a vín byla zahájena již 8. září symfonickým koncertem v letním koncertním amfiteátru zámku Grafenegg a prezentací vín z oblasti Weinviertel. Teprve následující den přesně v 9.00 hodin, kdy v jízdárně usedlo prvních 100 profesionálů, začal summit pořádaný organizací ÖTW – Österreichische Traditionsweingüter naplno.

Reportáž Michala Šetky a přehled nejlepších vín z jednotlivých oblastí najdete v říjnové vydání WINE & Degustation, které je možné zakoupit v tištěné či elektronické podobě ZDE.


Partneři

Aktuální číslo

Předplatné


PřihlášeníRegistrace

Přihlášení uživatele

Pro přihlášení na web zadejte svoje uživatelské jméno a heslo. Přihlášení platí i pro weby časopisů Yacht a WINE & Degustation.

Zapomněli jste heslo?

© YACHT s.r.o. | Všechna práva vyhrazena