W-D > Články > Cesty za vínem >

Západním Pomořanskem |za špičkovou gastronomií, vínem a wellness

12.08.2024 |
Cesty za vínem

Severozápadní část Polska je místem, které má určitě co nabídnout. Národní parky, ústí řeky Odry, i v parném létě příjemné teploty na pobřeží Baltského moře, a především rychle se rozvíjející služby, které uspokojí i tu nejnáročnější klientelu. Špičková gastronomie, wellness, moderní luxusní hotelové komplexy a víno… Ano, i víno, v této části Polska najdete dokonce již 21 vinařství, která nabízí své produkty i služby. V červnu jsem se do této části Polska vydal osobně a opět, jako již po několikáté, jsem se z Polska vracel s pocitem, že jsem byl svědkem něčeho nového, úžasného, místa, kde, alespoň pokud jde o vynikající služby, gastronomii a víno, začíná zcela nová a fascinující epocha.

Vyšší územně samosprávný celek Západní Pomořansko vznikl až při novém administrativním dělení Polska v roce 1999. Leží na severozápadě Polska na hranici s Německem. Západní Pomořansko bylo původně polským územím, ale od 13. století se stalo součástí německé říše římské. Po druhé světové válce připadla část Západního Pomořanska Polsku a část zůstala německá (Mecklenbursko-Přední Pomořansko a Braniborsko). A mísení kultur je zde dodnes vidět na každém kroku, v architektuře, turistice i gastronomii. Největším městem oblasti je Štětín, mě však více zajímala rychle se rozvíjející přímořská města Svinoústí a Kolobřeh, která z hlediska letního vyžití nabízí ještě mnohem zajímavější možnosti. 

Celý článek najdete ve vydání WINE & Degustation 7-8/2024,které je možné zakoupit ZDE.


Partneři

Aktuální číslo

Předplatné


PřihlášeníRegistrace

Přihlášení uživatele

Pro přihlášení na web zadejte svoje uživatelské jméno a heslo. Přihlášení platí i pro weby časopisů Yacht a WINE & Degustation.

Zapomněli jste heslo?

© YACHT s.r.o. | Všechna práva vyhrazena