W-D > Články > Aktuality >

WINE & Degustation 3/15

11.03.2015 |
Aktuality

Právě vyšlo březnové číslo magazínu WINE & Degustation. Toto vydání se hodně věnuje Itálii a plně se zaměří na probíhající důležité akce ve světě vína.

Na zahraniční cesty se vydáme do Toskánska na Anteprimu a seznámíme se s novinkami ve světě slavných i méně známých toskánských vín. Podíváme se i do Verony na svátek vín Amarone. K rozhovoru si pozveme Jamese Lindnera z vinařství Langmeil.

Doma se tentokráte vydáme za vinaři do Strážnice, která byla odnepaměti centrem kultury i obchodu s vínem na Slovácku. V pravidelném seriálu o vinných sklepích se tentokrát vydáme po stopách Lobkowiczů, významného rodu pro vinařství v českých zemích, který působil zejména kolem sídelních měst Mělník a Roudnice. K rozhovoru s námi usedl Milan Paleta.

Březnový „Grand test“ se zaměří na skvělé toskánské víno Vino Nobile di Montepulciano, „Představujeme“ tentokráte velmi důkladně prověří vína ze španělské oblasti Murcia a tuzemský test ověří úroveň vín z odrůdy Zweigeltrebe. Samozřejmě březnový WINE & Degustation přinese další zajímavé testy vín, exkluzivní rozhovory s osobnostmi vinařského světa a reportáže z nejzajímavějších degustací začátku roku 2015.

V dalším díle nového seriálu „Connoisseur“, ve kterém vás provázíme klasickými sezonními surovinami, jejich gastronomickým využitím a problematikou jejich párování s vínem, se zaměříme na jarní pokrmy, jejichž tématem je kůzle a jehně. Ve spolupráci s Ivem Dvořákem jsme spustili další nový seriál „Víno a sýry.“ Nyní si budeme povídat o tvrdých sýrech a jejich vhodném párování s víny.

Rubrika Degustation se věnuje nejzajímavějším degustacím počátku roku 2015, tedy akci s názvem CHEF TIME FEST, galadegustaci v Kaiserštejnském paláci a samozřejmě také Audienci Grand Cru Classé Bordeaux na Pražském hradě. Samozřejmě se můžete těšit i na tradiční oblíbené rubriky. Hodnotitel restaurací Monsieur Duchemin se vydá do dalších dvou zajímavých podniků, Jan Šmíd představí další z kultovních pařížských restaurací a dozvíte se něco o nových trendech ze světa kávy. Zhodnotíme řadu nových vín na tuzemském trhu a samozřejmě přineseme mnoho nejaktuálnějších novinek ze světa vína i gastronomie doma i v zahraničí.


Partneři

Aktuální číslo

Předplatné


PřihlášeníRegistrace

Přihlášení uživatele

Pro přihlášení na web zadejte svoje uživatelské jméno a heslo. Přihlášení platí i pro weby časopisů Yacht a WINE & Degustation.

Zapomněli jste heslo?

© YACHT s.r.o. | Všechna práva vyhrazena