W-D > Články > Cesty za vínem >

BAVORY

02.05.2024 |
Cesty za vínem

Letošní první cestu do Mikulovské vinařské podoblasti věnujeme po téměř pěti letech obci Bavory. Tato malebná vesnice, která leží jen pět kilometrů od Mikulova, je nedílnou součástí CHKO Pálava s nádhernými scenériemi, a hlavně úžasným terroir. A přesto, že jsou Bavory stále tak trochu ve stínu okolních vinařských obcí, sídlí tu několik špičkových vinařů, kteří by neměli uniknout vaší pozornosti. Ostatně, přesvědčte se sami…

Půvabná vinařská obec na jižní Moravě s překrásnou přírodní scenérií na úpatí Pavlovských vrchů, nacházející se přímo v centru významné lokality Chráněná krajinná oblast Pálava pět kilometrů severně od Mikulova. Tudy, v blízkosti dnešní státní silnice Brno–Vídeň–Mikulov, vedla v minulosti důležitá obchodní cesta. Pod jihozápadním svahem bájné Stolové hory – národní přírodní rezervace Tabulová – se vyskytuje většina význačných biotopů Pálavy (skály, skalní, drnové a luční stepi i stepní lada) s bohatým zastoupením chráněných druhů rostlin i živočichů. Menší enklávu teplomilné vegetace pak chrání přírodní památka Anenský vrch.

Celý článek Václava Tichoně, včetně doporučení na vína z vinařství Gala, Tanzberg a Naturvini, najdete ve vydání WINE & Degustation 4/2024, které je možné zakoupit ZDE.


Partneři

Aktuální číslo

Předplatné


PřihlášeníRegistrace

Přihlášení uživatele

Pro přihlášení na web zadejte svoje uživatelské jméno a heslo. Přihlášení platí i pro weby časopisů Yacht a WINE & Degustation.

Zapomněli jste heslo?

© YACHT s.r.o. | Všechna práva vyhrazena